Today.ua

Український десант отримав нові позашляховики “Богдан-2351“: опубліковано фото

Нові позашляховики "Богдан 2351" надійшли в розпорядження десантно-штурмових військ ЗСУ. Про це повідомляє Аutonews.ua.

Український позашляховик, який замінить застарілий УАЗ, називають "командирським", хоча його можна використовувати для перевезення особового складу, транспортування невеликих вантажів на кшталт палива або БК (вантажопідйомність вантажного відсіку - до 700 кг) по всіх видах доріг та місцевості.

Також в коло завдань входить проведення спецоперацій - патрулювання, супровождення транспортних засобів при виконанні спецзавдань.

- "Богдан-2351" повністю забезпечує вимоги військових, - каже комерційний директор "автоскладального заводу №2" Ігор Осадчий. - Також автомобіль можна модифікувати під завдання зв'язківців, операторів безпілотних комплексів, радіаційної та хімразведкі. Він позиціонується приблизно як аналог Mitsubishi L200.

- У "Богдан-2351" фарбування з антибліковим ефектом. Хромовані ручки чорного кольору - так по автомобілю складніше вести вогонь, - розповів технічний директор "АСЗ №2" Владислав Іллєнко. - Шини спеціально призначені для експлуатації в умовах бездоріжжя. Це була особлива вимога Центрального автомобільного управління ЗСУ. Зрозуміло, що в умовах, де застрягне танк, автомобіль теж стане поруч з танком. Але в умовах, де його ввипробулави, він показав хороші результати. Показники прохідності досить високі. Система електрообладнання доповнена спеціальною клавішею, яка відключає всі електроприлади і дає можливість працювати в режимі світломаскування.

Раніше Президент і Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко передав підрозділам ЗСУ близько 20 нових вантажівок підвищеної прохідності "Богдан-6317".

Нагадаємо, "Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова" (ХКБМ) передало українській армії перші сім БТР-4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ