Today.ua

Українські батьки масово відмовляються робити щеплення своїм дітям

В Україні понад 22% батьків у цьому році написали відмови на вакцинацію своїм дітям. Про це свідчать дані дослідження «Індекс Здоров’я. Україна — 2018», яке провела доцент магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко.

За даними дослідження, більшість відмов від щеплень зафіксовано на Хмельниччині (75,7% опитаних батьків мали досвід відмови від щеплень) та Івано-Франківщині (45,1% відмовлялися від щеплень і найгірше по Україні до них ставилися). Найкраща ситуація по Україні у Кіровоградській області - жоден з опитаних батьків не відмовлявся від щеплень.

За словами дослідниці, троє з чотирьох респондентів (74,5%), які мають дітей до 18 років і володіють інформацією про стан їхнього здоров’я, ставляться до вакцинації «позитивно» або «дуже позитивно».

Нагадаємо, Кабмін оголосив догану першому заступнику голови Держлікслужби, який тимчасово заборонив вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку.

Раніше повідомлялося, що захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг. Найкращим методом профілактики проти грипу лікарі називають вакцинацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ