Today.ua

Україні загрожує посуха: синоптики озвучили прогноз погоди на весну

Прогноз погоди на весну обіцяє прохолодний початок квітня і досить теплий травень з невеликою кількістю опадів. Про це повідомив народний синоптик Володимир Деркач.

За прогнозами синоптика, погода в Україні наприкінці березня і на початку квітня навряд порадує приємним весняним теплом, а останні дні поточного місяця можуть бути по-справжньому холодними і з дощами.

Прохолодою зустріне українців і початок квітня. Прогнозуються також невеликі опади. З часом температура буде підвищуватися, і вже в середині квітня прийде значне потепління, але опадів, за прогнозами синоптика, практично не буде.

Невеликі дощі можуть бути на початку травня, але в цілому погода наприкінці весни буде характеризуватися підвищенням температури - аж до літньої спеки в середині останнього місяця весни.

Завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух зазначила, що велика кількість опадів навесні малоймовірна, а у південних регіонах взагалі можливий дефіцит опадів, що може загострити проблему посухи.

Нагадаємо, раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, що літо 2020 принесе жителям України чергові погодні аномалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ