Today.ua

У Зеленського запевняють, що закон про імпічмент буде подано до парламенту

Новообраний президент України Володимир Зеленський буде подавати до Верховної Ради закон про імпічмент. Про це заявив представник команди Зеленського Андрій Богдан, повідомляють українські інтернет-видання.

За його словами, наразі текст законопроекту розробляється вченими.

"Він (Зеленський, - ред.) обов'язково буде подавати (закон про імпічмент президента, - ред.). Проект цього закону ми поставимо спочатку на публічне обговорення, а потім на розгляд Верховної Ради", - сказав Богдан.

Нагадаємо, напередодні другого туру виборів президента України Володимир Зеленський заявив, що у разі своєї перемоги буде подати до Верховної Ради законопроект про імпічмент глави держави.

"Я не тримаюся за посаду. Тому, до речі, один з головних і перших законів, які суспільство чекало 28 років, і мені незрозуміло, чому його немає, у всьому цивілізованому суспільстві є закон про імпічмент. Я сам іду назустріч", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що імпічмент - це цивілізований шлях, "як прибрати людину, яка, на думку суспільства, стала недостатньо гідною їх вибору".

Також раніше Петро Порошенко заявив, що вважає за необхідне провести у Верховній Раді обговорення з приводу необхідності прийняття законопроектів про імпічмент президента та закону про тимчасові слідчі комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ