Today.ua

У Зеленського назвали перші кроки президента у разі перемоги на виборах

До кінця часу, коли українці можуть голосувати на президентських виборах, залишається 10 хвилин. Тим часом у штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського вже розповідають про свої перші дії, якщо їхній кандидат переможе.

Руслан Стефанчук, який в команді відповідає за законопроектну роботу та реформування державних інститутів, заявив, що першими законодавчими ініціативами Володимира Зеленського будуть проекти, спрямовані на зняття недоторканності і процедуру імпічменту президента.

"Це законопроекти, які пов'язані зі скасуванням недоторканності президента, народних депутатів і суддів, пов'язані з імпічментом, нульовою декларацією. Підкреслю, що ми говоримо тільки про податкову амністію, а не корупційну", — сказали в штабі Зеленського.

Руслан Рябошапка, який у команді "Зе!" відповідає за правоохоронну та антикорупційну політику, заявив, що необхідний перезапуск НАПК.

За його словами, якщо відповідний проект закону буде внесений як невідкладний, то процес зміни керівництва органу може зайняти до 30 днів.

До речі, Рябошапка зазначив і те, що чинний президент Петро Порошенко повинен нести юридичну відповідальність.

"Результат, який сьогодні Петро Порошенко отримає на виборах, — це його політична відповідальність, але має бути і юридична за те, що країну ділили за різними ознаками, і за те, що вона опинилася сьогодні на межі конфлікту", — заявив Рябошапка.

Нагадаємо, виборчі дільниці закриються о 20:00.

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) пояснили, як проголосувати 21 квітня після закриття виборчих дільниць о 20:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ