Today.ua

У всіх деклараціях кандидатів у президенти виявлені помилки — НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) знайшло помилки у всіх поданих деклараціях кандидатів у президенти. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Станом на 29 січня перевірено декларації кандидатів: Валентина Наливайченка, Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольги Богомолець, Романа Насірова, Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Іллі Киви, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко, Дмитра Добродомова, Руслана Кошулинського, Аркадія Корнацького, Олександра Мороза, Олександра Данилюка, Ігоря Смешка.

Триває перевірка декларацій Сергія Тарути, Володимира Зеленського та Інни Богословської.

Цьогоріч декларації кандидатів перевіряються вперше. Найпоширенішими помилками є неточності із вказуванням кадастрових номерів нерухомості та номерів транспортних засобів. Також кандидати часто не вказують, що є власниками акцій компаній, які ліквідуються або кінцевими бенефіціарами підприємств.

Помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України зареєструвала на вибори 22 кандидатів в президенти.

Today.ua повідомляв, що свої декларації про доходи оприлюднили кандидати в президенти Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Юлія Тимошенко, Ілля Кива, Ольга Богомолець, Юрій Бойко та Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ