Today.ua

У Верховній Раді збирають підписи за відставку Луценка

Народні депутати Верховної Ради підготували дві постанови про висловлення недовіри очільнику Генпрокуратури Юрію Луценку. Зараз нардепи збирають підписи за його відставку. Про це, посилаючись на слова нардепів, повідомляють українські ЗМІ.

За словами нардепа від БПП Світлани Заліщук, постанови підготували нардепи Ігор Луценко (ВО "Батьківщина") і Єгор Соболєв ("Самопоміч").

"Я підписала обидва", - сказала Заліщук.

Соболєв, у свою чергу, додав, що під його постановою, яку він підготував ще в 2016 році, підписалися вже понад півсотні нардепів.

Нову ж постанову наразі підписали 14 нардепів.

Для того, щоб Верховна Рада розглянула відставку генпрокурора, під постановою повинні підписатися 150 народних депутатів.

Нагадаємо, раніше політичний радник Володимира Зеленського Дмитро Разумков повідомив, що команда Зеленського виступає за звільнення генерального прокурора України Юрія Луценка. Він зазначив, що очільник ГПУ “повинен мати хоча б юридичну освіту”.

Крім того, за словами Разумкова, він "дає 99%", що після інавгурації Зеленського буде звільно мінстрів закордонних справ і оборони Павла Клімкіна і Степана Полторака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ