Today.ua

У Верховній Раді пояснили, чому депутати не ухвалять Виборчий кодекс

Заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко спрогнозувала, що Верховна Рада восьмого скликання не ухвалить Виборчий кодекс через низку причин.

За словами політика, у Виборчому кодексі занадто багато поправок, контроверсійних моментів та застарілих норм й робоча група не встигне все опрацювати.

На її думку, навіть якщо робоча група встигне частково підготувати документ до другого читання, у парламенті все одно не знайдеться голосів для його ухвалення на наступному пленарному тижні.

"Чим ближче до виборів, тим менше народних депутатів буде у залі", - висловила переконання Ірина Луценко.

Зазначимо, що раніше спікер парламенту Андрій Парубій сподівався, що народні обранці ухвалять Виборчий кодекс до кінця 10-ї парламентської сесії, яка триватиме до середини липня.

Як раніше повідомляв Today.ua, позачергові парламентські вибори, які мають відбутися 21 липня, пройдуть за існуючою в Україні виборчою системою. Про це розповів заступник глави Адміністрації президента Андрія Богдана Руслан Рябошапка. Наразі в Україні дією змішана партійна система з 5% прохідним бар’єром, з мажоритарними округами та пропорційними списками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ