Today.ua

У Росії очікуються перебої з молоком і молочною продукцією

Виробники молочної продукції в Росії не встигнуть перейти на електронну ветеринарну сертифікацію, яку наприкінці квітня Міністерство сільського господарства РФ включило до переліку товарів, що підлягають обов'язковій ЕВС. З 1 липня сертифікацію мають проходити сири, масло, творог, а з 1 листопада — молоко, кисломолочні продукти та морозиво. Про це повідомляють росЗМІ.

Учасники ринку вже підрахували, що дана сертифікація загрожує перебоями з поставками молочної продукції в мережеві магазини і практично повним припиненням постачання дрібних торгових точок. Крім того, під загрозою забезпечення молокопродуктами як закладів громадського харчування, так і дитячих садів зі школами.

ЕВС планують застосовувати через автоматизовану інформаційну систему "Меркурій", яку ввів Россільгоспнагляд для відстеження продукції від початку виробництва до кінцевої точки продажу, щоб уникнути відходу від податків і контрафакту.

Учасники ринку нарікають, що на відпрацювання взаємодії в рамках нових вимог необхідно близько року.

Нагадаємо, на прилавках українських ринків і магазинів збільшується кількість підроблених молочних продуктів. Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як правильно вживати молочні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ