Уляна Супрун розповіла, як правильно вживати молочні продукти

1273
Фото: newsyou.info
Spread the love

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, як правильно вживати молочні продукти тваринного походження.

Супрун вважає, що корисним молоко і вихідні продукти можуть бути не для всіх, так як молоко містить лактозу – молочний цукор, для розщеплення якого необхідне вироблення ферменту лактози.

"Вироблення лактази відбувається у всіх ссавців в ранньому віці, в той же час її активність з віком часто знижується. Тому "сприйняття" молока і молочних продуктів відбувається у всіх людей по-різному. На сьогодні близько 75 відсотків дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці", – попередила Уляна Супрун.

У разі проблем із засвоєнням лактози Уляна Супрун рекомендує віддавати перевагу молочним продуктам без лактози, вживати мало молочних продуктів, але регулярно.

Глава МОЗ підкреслила, що якщо проблем з непереносимістю лактози не спостерігається, то все одно варто помірно вживати молочні продукти і не перевищувати рекомендовану добову норму: дві-три порції молочних продуктів в день (одна порція прирівнюється до склянки рідкого продукту або 40 г – для твердого сиру).

Тим часом вчені Гарвардського університету прийшли до висновку, що молочні продукти можуть погано позначатися на чоловічому здоров’ї, погіршуючи якість чоловічої сперми.

Фахівці встановили, що чоловіки, які звикли щодня вживати більше трьох шматочків сиру, можуть зіткнутися з погіршенням власної фертильності.

Представникам сильної статі просто слід дотримуватися помірності у вживанні молока та продуктів з нього.

Раніше Супрун розповіла, що робити при перших симптомах грипу.