Today.ua

У парку Вінниці знайшли схрон з арсеналом зброї та вибухівкою

Правоохоронці виявили на Вінниччині арсенал із військовими засобами ураження. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Зі схрону, облаштованого в одній із паркових зон обласного центру, працівники Служби безпеки спільно з поліцейськими вилучили міну ДМ-11, дев'ять пострілів гранат «ВОГ–25», гранатомет РПГ-18, шість ручних гранат Ф-1 та майже сімсот п`ятдесят набоїв калібру 7,62 мм та 5,45 мм.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Тривають слідчі дії для встановлення джерел походження вилучених засобів ураження та осіб причетних до облаштування схованки.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України разом з польськими колегами зупинили контрабандне ввезення до України вогнепальної зброї.

Також ми писали, що за словами військового прокурора Анатолія Матіоса, практично кожен другий-третій військовослужбовець, який повертається з війни додому, прихоплює з собою зброю та боєприпаси.

У той же час, як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, на сьогоднішній день на руках в українців налічується від 3 до 5 млн одиниць нелегальної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ