Today.ua

У Києві затримали проросійського пропагандиста, який закликав до заворушень 9 травня

Оперативники Служби безпеки викрили у Києві проросійського пропагандиста, який за завданням російських кураторів розповсюджував в інтернеті антиукраїнські інформаційні матеріали, які були спрямовані на радикалізацію публічних акцій для ініціювання масових заворушень під час проведення заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Здійснюючи адміністрування спільнот у заборонених українським законодавством соціальних мережах, агітатор поширював ідеї "псевдодержавності" та розміщував публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності країни.

Правоохоронці виявили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської агітації.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України, що карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк.

Нагадаємо, Державна міграційна служба прийняла рішення про примусове видворення з території України російської пропагандистки Маргарити Бондар із забороною в’їзду на три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ