Today.ua

У Франції знайшли ліки від коронавірусу

Коронавірус продовжує активно поширюватись світом і забирати людські життя, тому вчені активно працюють над винайденням ліків від смертельної хвороби. У Франції заявили, що знайшли препарати, які можуть ефективно боротись з коронавірусом.

Французькі вчені на чолі з професором, лікарем-інфекціоністом Дідьє Раулем опублікували у медичному журналі матеріал під назвою "Гідроксихлорохін та азитроміцин як лікування COVID-19: результати відкритого не рандомізованого клінічного випробування".

За даними вчених, хлорохін та гідроксихлорохін є ефективними засобами проти коронавірусу.

У статті сказано, що французькі пацієнти з коронавірусом були включені до протоколу першої групи з початку березня по 16 число, щоб отримувати 600 мг гідроксихлорохіну щодня, а їхнє вірусне навантаження кожен день перевірялось через носоглоткові мазки в умовах стаціонару. В залежності від наявності тих чи інших симптомів до лікування додавали азитроміцин.

В негативну контрольну групу включили пацієнтів з іншого центру та випадки відмови від протоколу. Присутність або відсутність вірусу на 6-й день після включення вважалася кінцевою точкою.

За результатами дослідження шість пацієнтів не мали симптомів, у 22 людей виявили симптоми інфекції верхніх дихальних шляхів, у 8 - симптоми інфекції нижніх дихальних шляхів. В рамках дослідження пролікували 12 випадків, які показали значне зменшення вірусного навантаження вже на шостий день після включення порівняно з контрольною групою та значно меншу середню тривалість перенесення інфекції, ніж повідомлялося про нелікованих пацієнтів у літературі. Вчені наголосили, що азитроміцин, доданий до гідроксихлорохіну, виявився набагато більш ефективним для усунення вірусів.

Нагадаємо, раніше також повідомлялось, що в Чехії знайшли ефективні ліки від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ