Today.ua

У дитячому садку Львова зафіксоване масове отруєння малюків

У понеділок, 1 квітня, до правоохоронців Сихівського відділу надійшло повідомлення про те, що до однієї з лікарень з 29 березня було доставлено чотирьох дітей віком від трьох до п’яти років з діагнозом "гостра кишкова інфекція". Про це повідомляє відділ комунікацій поліції Львова.

Слідчо-оперативна група, яка працювала на місці події, встановила, що усі малолітні пацієнти є вихованцями львівського дошкільного навчального закладу №130.

Одну дитину після надання медичної допомоги було відпущено з лікувального закладу, троє інших залишили на стаціонарному лікуванні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зазначимо, за інформацією Львівського обласного лабораторного центру, на стаціонарному та амбулаторному лікуванні знаходиться 8-ро хворих дітей. Попередній діагноз - гостра кишкова інфекція, функціональні розлади травлення, гастроентерит та коліт інфекційного та не уточненого походження.

Стан хворих середньої тяжкості.

Фахівцями Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" спільно з працівниками територіального управління Держпродспоживслужби міста розпочато епідеміологічне розслідування спалаху.

Нагадаємо, у дитячому садку “Казка” в селі Мирне Бориспільского району Київської області було зафіксовано спалах кишкової інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ