Today.ua

У дитсадки дітей зараховуватимуть по-новому: що слід знати

У цьому році в Києві ввели в експлуатацію п'ять комунальних дитсадків. До кінця 2018 року мер Києва Віталій Кличко плануює відкрити ще три садочка. Про це Віталій Кличко повідомив під час перевірки нового корпусу дошкільного навчального закладу у Подільському районі столиці.

Тим часом Міністерство освіти має намір змінити порядок зарахування дітей до дитячих садків. На сайті Міносвіти опубліковано проект для публічного обговорення.

У новому проекті йдеться про те, що зараховувати дитину у дитсадок може тільки директор за заявою одного з батьків.

Малюка візьмуть, якщо буде вільне місце.

В першу чергу будуть приймати: дітей, які проживають на території, за якою закріплений дитсадок; рідних братів і/або сестер дітей, які вже прийняті до закладу; без черги візьмуть дітей працівників цього ж садка.

Автори проекту пропонують відраховувати з дитсадка: за заявою батьків дитини; якщо вихованцю на 1 вересня виповнилося 7 років (8 років для установ компенсуючого типу); якщо малюк вже зарахований до школи; якщо дитину переводять в іншу установу; коли батьки не платять за дитсадкові харчування протягом двох місяців; якщо малюк за рекомендаціями лікарів не може більше відвідувати садок; якщо дитина пропустила 60 днів поспіль без поважних на то причин.

Як раніше повідомляли Today UA, з 2018 року медична карта при прийомі дитини у дитячий садок не потрібна. Достатньо надати довідку від педіатра або сімейного лікаря, що малюк здоровий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ