Тушкована капуста – дуже смачна та ситна страва, яка може бути ідеальним доповненням до будь-якого гарніру. Кожна господиня додає свої родзинки до приготування, як і в кожній національній кухні капусту тушкують по-різному. Наприклад, тушкована капуста по-турецьки готується з фаршем, солодким перцем та томатною пастою. Страва виходить пікантною та ситною.
Тушкована капуста по-турецьки
Інгредієнти:
- фарш – 500 г
- капуста – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст. л.
- гострий перець – за бажанням
- сіль, перець, спеції – за смаком
- лимонний сік – 1 ст. л.
- олія рослинна - 1-2 ст. л.
- зелень та грецький йогурт - для подачі.
Фарш протушкуйте в олії до втрати кольору, додайте нарізану цибулю, перець і тушкуйте 5 хвилин.
Наріжте капусту, додайте до фаршу, туди ж - томатну пасту, перемішайте і тушкуйте під кришкою до готовності.
Додайте спеції і тушкуйте капусту ще 5 хвилин. Збризкайте її лимонним соком. Цей інгредієнт додасть страві особливого присмаку.
Подавайте капусту із зеленню та йогуртом!
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати заливний пиріг з капустою із простих інгредієнтів.