Тушкована капуста без м'яса: смак та колір страви покращить секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Тушкована капуста – одна з найсмачніших, найпростіших, а головне недорогих страв. Вона не у всіх господарок виходить вдалою. Спробуйте рецепт з секретним інгредієнтом для покращення смаку та кольору.

Тушкована капуста без м'яса: смак та колір страви покращить секретний інгредієнт - today.ua

Тушкована капуста навіть без м'яса виходить ніжною, ароматною та соковитою. Вам знадобиться глибокий сотейник з антипригарним покриттям та доступні продукти.

Інгредієнти 

  • білокачанна капуста;
  • цибулина;
  • морква;
  • сіль та перець за смаком;
  • паприка – секретний інгредієнт;
  • рослинна олія;
  • лавровий лист;
  • томатна паста – 3 ст. л. (можна замінити кетчупом, соусом або томатним соком).

Приготування

Капусту потрібно тонко нашаткувати, а моркву натерти на великій тертці. Цибулину наріжте півкільцями чи дрібним кубиком.

Перший секрет смачної тушкованої капусти у тому, що її та засмажку потрібно готувати окремо. Відправте цибулю та моркву на сковороду, обсмажте на олії до рум'яної скоринки. Додайте трохи цукру, щоб розкрити смак овочів, а потім томат.

Популярні зараз

ПриватБанк та monobank встановили обмеження на грошові перекази між картками

У Білому домі зробили заяву про “жахливу“ ситуацію на фронті: “Ми вже запізнилися“

Законопроєкт про мобілізацію змінено: у Раді повідомили, які скандальні положення виключили з документу

Росіяни після окупації Авдіївки продовжили наступ: Путін назвав 5 стратегічних напрямків

У сотейнику потрібно обсмажити капусту. Це другий секрет вдалої страви. Якщо накрити ємність кришкою та зменшити вогонь, вийде м'яке та несмачне варево. Потрібно обсмажити капусту в олії, постійно перевертаючи, щоб вона не пригоріла. Якщо не накривати сотейник кришкою, можна позбутися неприємного аромату та гіркоти, яку видає капуста.

Тушкована капуста без м'яса: смак та колір страви покращить секретний інгредієнт

Коли капуста та засмажка будуть практично готові, з'єднайте їх, додайте сіль, лавровий лист, перо та паприку. Остання покращить колір страви та додасть приємного присмаку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Перемішайте всі інгредієнти і тільки тепер накрийте сотейник кришкою. Також слід зменшити вогонь до мінімуму. Ще 10 хвилин готуємо – і вимикаємо. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати апетитну капусту "Пелюстка".