Today.ua

Турчинов назвав головні загрози з боку РФ у цьому році

У цьому році Україні з боку Росії слід очікувати шість основних загроз. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. Про це він розповів в інтерв'ю одному з українських видань.

За його словами, перша загроза - це військова агресія.

"Це не тільки виснаження нашої країни внаслідок постійних військових провокацій на сході, продовження військової окупації частини Донбасу і Криму. Це і масштабне розгортання військової інфраструктури вздовж нашого кордону з Росією, орієнтація на ведення бойових дій на стратегічному українському напрямку для декількох російських армій південного і західного військового округу", - наголосив він.

Турчинов вважає, що у випадку провалу спроб Росії відновити контроль над Україною політичним шляхом, вона може перейти до повномасштабної військової агресії.

Друга загроза, за словами голови РНБО, - інформаційна агресія і спроба впливати на політичну архітектуру, на результати політичного вибору українців як за допомогою ЗМІ і соцмереж, так і шляхом підтримки "прямих і прихованих креатур РФ в українській політиці".

Третьою загрозою Турчинов назвав кіберагрессію, яка за результатами втрат для країни дорівнює військовій.

Четверта загроза - це економічна війна, а п'ята - енергетична.

"Шоста загроза - терористична, активне використання диверсійно-розвідувальних груп, російської агентури і найманців для терористичних актів, спроби посіяти зневіру, страх, дестабілізувати ситуацію всередині України, чому активно протидіють наші спецслужби", - додав Турчинов.

Нагадаємо, в ОБСЄ розповіли про плани Путіна щодо атаки на Україну та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ