Today.ua

ЦВК не повертатиме гроші кандидату у президенти, який відмовився від участі у виборах

Центральна виборча комісія (ЦВК) ухвалила рішення не повертати кошти, внесені представниками екс-регіонала Володимира Олійника як заставу для реєстрації кандидатом у президенти, а перерахувати їх до держбюджету. Про це повідомили у прес-службі ЦВК.

Як зазначається, до комісії надійшло звернення щодо повернення коштів, які Володимир Олійник вніс як заставу для реєстрації кандидатом на пост президента України на чергових виборах. Як відомо, нардеп не подав особисто заяву про самовисування та електронну декларацію за 2017 рік. У зв'язку з цим, 7 лютого ЦВК відмовила Олійнику в реєстрації кандидатом у президенти.

Крім того, ЦВК встановила, що у своїй передвиборчій програмі Олійник визнає так звані "ЛНР" і "ДНР", що суперечить законодавству України і спрямовано на порушення суверенітету і територіальної цілісності країни. Сам Олійник зазначив, що з жовтня 2014 року тимчасово перебуває на території Російської Федерації у статусі "політичного біженця".

Нагадаємо, сьогодні українці обирають президента України. Виборчі дільниці для голосування відкрилися о 8:00 ранку і працюватимуть до 20:00. Станом на 12:00 свої голоси за майбутнього президента віддали 16, 67% виборців.

Найбільше громадян проголосували у Запорізькій (20,74%), Луганській (20,61%) і Полтавській (20,55%) областях. Найменше своїх голосів віддали мешканці Закарпатської (8,3%), Чернівецької (10,47%) та Івано-Франківської (11,51%) областей.

Раніше повідомлялося, що один із кандидатів у президенти України Олег Ляшко  порушив таємницю голосування, продемонструвавши представникам ЗМІ свій виборчий бюлетень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ