Today.ua

Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч

Якщо вам захотілося приготувати домашній торт Наполеон, але при цьому потрібно встигнути до наступного відключення електроенергії, тоді на допомогу прийде експрес-рецепт. Виявляється, приготувати відомий торт можна навіть без випічки. До столу його можна подавати вже за півгодини після приготування.

"Наполеон" з лаваша нашвидкуруч

Інгредієнти:

Готуємо крем для нашого "Наполеона". Налийте в каструлю приблизно 125 мл молока і, не доводячи до кипіння, додайте крохмаль і перемішайте. Туди ж вбийте яйце, всипте звичайний цукор та ванільний цукор.

Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Потім влийте молоко, що залишилося, і збийте повільно вилкою або вінчиком. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, варіть крем приблизно 10 хвилин, поки він не загусне. Відставте каструлю в сторону.

Найбільше часу у приготуванні класичного торта "Наполеон" займає випікання коржів. Спростимо собі це завдання і візьмемо листи лаваша. Обрізаємо листи, як коржі, під розмір тарілки. Обрізки лаваша не потрібно викидати. Як і в класичному варіанті торта, вони знадобляться для посипання верхів і боків.

Злегка підсушіть листи лаваша на сковороді на максимальному вогні приблизно по 10 секунд з кожного боку. Сковороду не потрібно змащувати олією. У рецепті вказано 3 лаваші, проте шарів у "Наполеона" може бути і більше.

Приступаємо до формування торта. На широку плоску тарілку викладаємо приблизно 2 ст. ложки крему. Зверху кладемо корж із лаваша і злегка притискаємо. Потім на корж знову викладаємо пару ложок крему, рівномірно розподіливши по всій поверхні, і так - на кожен наступний шар. За бажанням, під час формування торта можна використовувати і найбільші підсушені обрізки лаваша - краще чергувати їх з коржами, щоб торт вийшов рівним і не поїхав в різні сторони.

Посипаємо обрізками лаваша верхівку та краї "Наполеона". Ставимо торт у холодильник мінімум на півгодини.

Приємного чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний морквяний торт із горіхами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ