Today.ua

ТОП-5 заборонених продуктів харчування для собак

Багато господарів часто хочуть поділитися зі своєю собакою чимось смачненьким, однак не варто забувати, що деякі продукти харчування цим тваринам категорично заборонені. Щоб зберегти здоров'я свого чотириногого друга, варто серйозно поставитися до вибору його раціону харчування.

В першу чергу собак не можна пригощати будь-якими видами горіхів. Їх шлунок не пристосований для переварювання цього продукту, тому навіть один безневинний волоський горішок може викликати у пса непрохідність кишечника. Тому ветеринари настійно рекомендують не експериментувати з горіхами і ховати їх подалі від собачих очей.

Не рекомендується годувати свого улюбленця сирими яйцями, які можуть бути джерелом зараження паразитами. А ось варені яйця, що містять корисний білок, можуть входити в раціон вашої собаки 2-4 рази на тиждень, залежно від породи та індивідуальної переносимості. У рідкісних випадках, при частому годуванні яйцями, у собак може з'явитися підвищене газоутворення. Спостерігайте за своїм вихованцем і регулюйте його раціон.

Деякі види кісток також можуть завдати шкоди тварині. Багато хто про це може і не замислюється. Однак, якщо ви хочете пригостити собаку кісточкою, то краще купіть ласощі в зоомагазині. Адже коли собака гризе кісточку, у неї в організмі виробляються ендорфіни, тому позбавляти тварину такого задоволення буде несправедливо. А для цуценят, в період зміни зубів, кістки є необхідністю.

Ветеринари забороняють давати собакам шоколад. Справа в тому, що в цьому продукті міститься теобромін. У людей це речовина метаболізується дуже швидко, а у собак він накопичується до токсичних концентрацій у тканинах організму і викликає сильне отруєння. Тому для них ці ласощі - справжня отрута! Якщо хочете побалувати свою улюблену собаку чимось солоденьким, почастуйте її бананом, яблуком або сухофруктами.

Собак категорично не рекомендується годувати смаженою рибою. Найбільш безпечні варіанти — це варена або промороженная риба без нутрощів і голови. При такій обробці гинуть усі небезпечні паразити, але зберігається більшість необхідних корисних речовин.

Раніше Today.ua повідомляв, які продукти категорично не можна давати котам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ