В Україні 19 січня православні відзначають Хрещення Господнє. Велике свято - Водохреща - завершення новорічно-різдвяних канікул. Велика увага приділяється Водохресному Святвечору, який припадає на вечір 18 січня.
Традиційно у Водохресний Святвечір на столі повинні бути виключно пісні страви - вареники, риба, борщ, печиво «хрести», пироги, капуста, голубці, запечена картопля. Також в цей вечір подають голодну кутю. Представляємо ТОП-5 традиційних страв для цього вечора.
Голодна кутя
Одна з головних страв вечора. Готують з пшениці, додаючи горіхи та родзинки. Через те, що в цей день дотримується пост, масло або вершки використовувати заборонено.
Пісний борщ
Без м'яса блюдо виходить нітрохи не гірше, а якщо додати в'ялену грушу, то смак вийде чарівним. Невеликий солодкий плід ідеально доповнить український борщ.
Запечена риба
Риба теж повинна бути пісною в приготуванні, а правильний спосіб для цього-в духовці або на грилі. Вийде соковито і корисно. Страву можна доповнити гарніром з овочів.
Фруктові або овочеві пироги
Займають одне з основних місць на святковому столі. Начинками можуть послужити різні овочі або фрукти - картопля, сочевиця, цибуля, шпинат, яблука, апельсини.
Узвар
Компот із сухофруктів подають на Різдво, Щедрий вечір і Водохресний Святвечір. Цей солодкий напій подобається як дорослим, так і дітям. Для приготування найчастіше використовують сушені яблука, груші, курагу і чорнослив. Цукор не потрібен. Можливий мед.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про рецепти Щедрої куті.