Today.ua

ТОП-5 собак, готових завжди прийти на допомогу людині

Собакам властиве співчуття, вони вірні своїм господарям і залишаються відданими їм при будь-яких обставинах. Але є породи, які відрізняються особливою прихильністю. Їх представники завжди готові прийти на допомогу людині і захистити її від небезпеки.

Сенбернари сильні і розумні собаки. Саме цю породу залучають до пошуку людей при розвалі снігових завалів. Вони найкращі рятувальники завдяки своєму надзвичайно гострого нюху. За характером сенбернари дуже добродушні і безстрашні.

Ньюфаундленд, незважаючи на свій грізний вигляд, дуже доброзичлива порода. Вони дуже сильні та витривалі. Ці собаки можуть пропливати величезні відстані і невтомно триматися на воді по кілька годин. Вони вкрай невибагливі до зовнішніх умов, однак, як і всі, потребують любові і опіки своїх господарів.

Американська акіта прийде на допомогу навіть сторонній людині, причому абсолютно безкорисливо. Це не агресивна порода. При правильному вихованні і дресируванню з акіти можна вийде не тільки чудовий компаньйон, а також мисливець, поводир або охоронець. Ці собаки не можуть надовго розлучатися з господарем, їм потрібно завжди бути поруч.


Шотландська вівчарка завжди прийде на допомогу своїм близьким. До сторонніх вони ставляться недовірливо, а от заради господарів пес піде практично на все. Для цієї породи важливо більшу частину часу проводити в колі сім'ї. Вони дуже люблять грати з дітьми, можуть їх захистити.


Німецька вівчарка не буде думати кого рятувати - сторонню людину чи господаря – вони врятують всіх. У цих псів досить сильне почуття жалю. Вони добре навчені захищати конкретну територію, тому можна бути спокійним за своє життя, якщо поруч один з представників цієї породи. Незважаючи на свій сильний характер, вівчарки визнають авторитет господарів і чітко слідують правилам.

 

Раніше Today.ua опублікував рейтинг найвірніших порід собак, які легко піддаються дресируванню, готові у всьому підкорятися господареві і люблять дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ