Today.ua

ТОП-5 порід собак, яких не потрібно щодня вигулювати

Багато людей дуже хочуть завести собаку, однак через брак великої кількості вільного часу переживають про те, коли ж вони будуть гуляти з твариною. З'ясовується, що є породи собак, яких можна привчити до лотка і гуляти з ними потрібно не кожного дня. Безумовно, тварина потребує прогулянок і пробіжок, але не обов'язково щодня прокидатися на годину раніше перед роботою і бігти з собакою на вулицю. Якщо ви пропустите вигул, ці собаки поставляться до цього з розумінням.

Англійський бульдог

Представники цієї породи вважаються диванними собаками. Вони і самі можуть проспати ранкову прогулянку і спокійно справлять потребу на пелюшку або лоток. Якщо на вулиці жарко, то англійських бульдогів взагалі не рекомендується вигулювати. Тому якщо ви неактивна людина, то ця собака призначена саме для вас. Догляд за бульдогом не вимагає жодних додаткових знань, він ідеально ладить з дітьми і добре ставиться до інших тварин.

Чау-чау

Собаки цієї породи люблять прогулянки, але вони не почнуть страждати, якщо у власника немає часу погуляти з ними або пограти. Чау-чау потрібно дати достатньо часу побігати, а потім якийсь час вона може перебувати вдома. Ця собака вірна своїй родині і завжди слідує за господарем, а ось до незнайомців може ставитися з побоюванням і агресією. Якщо в будинок приходять гості, то чау-чау воліє спостерігати за ними, не відходячи від вхідних дверей.

Бассет-хаунд

Ці собаки люблять повільні прогулянки, і якщо з якихось причин прогулянка не відбудеться, то бассет-хаунд не засмутиться, а спокійно собі відпочиватиме вдома. Вихованця не складно привчити ходити в туалет на пелюшку. Якщо собака багато часу проводить вдома, то важливо стежити за її харчуванням. Представники цієї породи схильні до ожиріння, тому якщо немає руху, то кількість їжі потрібно зменшити. Собаки важко піддаються дресируванню і слухаються за життя лише одного господаря.

Бостон-тер'єр

Бостон-тер'єри – дуже компактні собаки, що не вимагають багато місця і уваги. Вони повністю пристосовані до квартирного життя і їм не потрібно багато активності. Постійної уваги ці собаки також не потребують. Досить випустити її погуляти на вулицю на півгодинки і собаці цього буде достатньо.

Тибетський спанієль

Ця собака швидко прив'язується до місця проживання і господаря. Вона відрізняється допитливим темпераментом, але довгих прогулянок не любить. Тибетський спанієль дуже домашня собака. Він ніколи не буде нав'язувати господареві свою увагу, якщо бачить, що той зайнятий. Але ось розлуку з ним спанієль буде переносити дуже болісно.

Раніше повідомлялося, які породи собак здатні зняти стрес і вилікувати людину від депресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ