Today.ua

“Тільки рішучі заходи“: Зеленський пообіцяв щотижня звільняти “негідних“ суддів

Президент України Володимир Зеленський в рамках перезавантаження судової влади пообіцяв щотижня позбавляти посад "негідних суддів". Про це він заявив сьогодні, 2 вересня, під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів.

"Тільки рішучими заходами можна змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій недостойних високого звання суддів", - сказав Зеленський.

При цьому очищення, за словами Зеленського, "має стосуватися всіх", а в першу чергу - суддів вищої інстанції.

"Суди першої інстанції повинні бути наповнені новими суддями. Більш ніж 2 тисяч вакансій повинні бути заповнені ще до нового року. Але це повинна зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка буде перезапущена найближчим часом", - зазначив він.

Нагадаємо, також під час цієї зустрічі Зеленський доручив Кабінету міністрів і Верховній Раді розробити і прийняти закони про легалізацію грального бізнесу і видобутку бурштину до 1 грудня 2019 року. Зеленський наголосив, що законопроекти повинні бути розроблені до 1 жовтня 2019 року. Відповідальними за це президент призначив прем’єр-міністра України Олексія Гончарука і міністра фінансів Оксану Маркарову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ