Раптом маєте бажання відійти від традицій і поставити на стіл 7 грудня якісь незвичні страви, пропонуємо нетривіальні рецепти. Читайте, що смачного можна приготувати на Різдво для пари.
Святковий рулет з індички з в'яленими томатами та сиром
На приготування піде 1 година
Інгредієнти:
Філе індички – 500-700 г
В'ялені томати – 60 г
Сир – 100 г
Базилік
Сіль
Перець
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Спосіб приготування:
Грудку індички розрізати "книжкою". Для цього покласти м'ясо на обробну дошку, зробіть по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см.
Розвести м'ясо руками та зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта справа і зліва, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см.
Розкрити шматок м'яса як книгу. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити індичку плівкою і відбити молотком так, щоб товщина шару була від 5 мм до 1,5 см, в залежності від величини самого шматка.
Сир натерти на великій тертці. Листя базиліка порубати. Викласти разом з в'яленими томатами на відбите м'ясо і скрутити рулетом. Обв'язати кулінарною ниткою.
Отриманий рулет викласти на деко, вистелений пергаментом, і запікати 40 хвилин при 180 ° С. Перед подачею зняти кулінарну нитку і наріжте.
Сирні кульки з журавлиною, горіхами та зеленню
Витратите на приготування 30 хвилин
Інгредієнти:
Сушена журавлина – 0,5 склянки
Херес, коньяк або бренді – 2 ст.л.
Вершковий сир – 225 г
Тертий гострий чедер – 1 стакан
Вустерський соус – 1 ч.л.
Нарізані волоські горіхи – 0,5 склянки
Подрібнена петрушка – 1 стакан
Спосіб приготування:
Журавлину промийте і замочіть на 10 хвилин в алкоголі.
У кухонному комбайні змішайте чедер, вершковий сир і вустерський соус.
Додайте журавлину разом з алкоголем, перемішайте.
Сформуйте з маси кульки й обваляйте їх в подрібнених горіхах і зелені. Поставте в холодильник мінімум на 4 години.
Подайте сирні кульки разом з вином.
Порада: Щоб сирні кульки були смачніше, горіхи можна попередньо обсмажити на сухій сковороді.
Різдвяний салат з лососем, апельсинами й авокадо
Піде на роботу 30 хвилин
Інгредієнти:
Апельсин – 1 шт.
Сік лимона – 1 ч.л.
Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Лосось слабосолоної – 120 г
Авокадо – 1 шт.
М'ята – за смаком
Кріп – за смаком
Зелень салатна – 100 г
Спосіб приготування:
Натерти цедру одного апельсина на дрібній тертці, викласти в
маленьку миску.
У апельсина зрізати денце, поставити його на дошку й акуратно зрізати шкірку разом з білим шаром. Гострим ножем вирізати часточки м'якоті між плівок, зберігаючи сік.
Перелити апельсиновий сік в миску до цедри. Додати лимонний сік, трохи посолити і перемішати.
Нарізати лосось тонкими скибочками.
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку й очистити. Нарізати великими часточками.
Значно нарізати листочки м'яти та кропу і змішати з салатним міксом. Полити заправкою і викласти на блюдо. Додати скибочки лосося та авокадо, поперчити. Відразу ж подавати до столу (бо авокадо темніє).
Десерт в стаканчиках з яблуками та горіхами
Час приготування: - пів години
Інгредієнти:
150 г сиру маскарпоне
1-2 червоних солодких яблука
50 г пісочного печива
20 г вершкового масла
1 ч. л. рослинної олії
Кориця
Цукор
Жменя фундука або волоських горіхів
Спосіб приготування:
Почистити яблука, видалити середину і нарізати середніми шматочками.
На розігріту сковорідку додати по чайній ложці рослинного і вершкового масла. Обсмажити яблука, додавши цукор і корицю до смаку.
Потім додати горішки та половину розкришеного печива. Ще трохи обсмажити і можна вимикати.
Приготувати крем – збити міксером сир маскарпоне і вершки.
Розкласти по склянках. Покласти на дно склянки печиво, яке ви не обсмажували, далі крем і яблучну суміш.
Прикрасити десерт паличками кориці й листочками м'яти. Перед подачею трайфл можна охолодити, а можна їсти відразу після приготування.
Різдвяний коктейль від Джеймі Олівера
Час приготування — миттєві 5 хвилин
Інгредієнти:
50 мл якісної горілки
1 клементин або 1/2 граната
Газована вода
1 паличка кориці – за бажанням
Лід – за смаком
Спосіб приготування:
Помістіть жменю кубиків льоду в стакан і залийте горілкою.
Вичавіть зверху сік клементина або граната (50 мл).
Наповніть склянку газованою водою, злегка перемішайте паличкою кориці, якщо вона у вас є, – і все!
Якщо ви готуєте коктейль для компанії, заздалегідь вичавіть фруктовий сік в глечик. Можна додати в напій кубики льоду незвичної форми.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що розкрито секрет улюбленої страви Володимира Зеленського.