Today.ua

Супрун розвінчала популярний міф про біодобавки

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує інформувати українців, як зберегти здоров'я. На цей раз Супрун на сторінці у "Фейсбуці" розвінчала популярний міф про біодобавки. Супрун закликає з обережністю ставитися до вітамінних біодобавок: ефект від таких БАДів може бути зовсім не таким, як обіцяють виробники. Нагадаємо, 30 квітня 2019 року Супрун заявила про готовність працювати в команді Зеленського.

«Десятирічні дослідження вчених показали, що особливих побічних ефектів, як, наприклад, збільшення смертності, від прийому добавок немає. Але й особливого сенсу теж. Масштабні клінічні дослідження показали, що більшість людей п'є вітаміни даремно», — зазначає Супрун.

Чиновниця нагадує, що не рекомендується приймати добавки «на всякий випадок».

«Більшість людей, які п'ють БАДи, не усвідомлюють, що через надмірний прийом добавок можуть виникати побічні ефекти. Саме тому критично важливо дотримуватися дозування, не приймати препарати навмання і консультуватися з лікарем», — підсумувала Уляна Супрун.

Раніше Уляна Супрун розвінчала міф про мікрохвильові печі, які роблять їжу шкідливою, випромінюють радіацію і викликають рак. У той же час Супрун попередила про деякі моменти, пов'язані з розігріванням їжі в пластиковій посуді. За словами Уляни Супрун, вчені досі сперечаються з приводу твердження, що після нагрівання в мікрохвильовій печі їжа стає менш поживним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ