Today.ua

Супрун дозволила дітям з температурою ходити до школи

Як виявилося, нежить чи кашель, який триває після перенесеної хвороби, не є завадою для відвідування дитиною садочка чи школи. Про це пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у своєму Facebook.

Утім, пояснила вона, до навчального закладу можна сміливо відправляти дитину, якщо лікар дозволив це. Температура має бути меншою 38 градусів, і не в результаті "збиття" її ліками. Також, якщо дитина жвава, добре себе почуває, то це не є причиною залишати її вдома.

Утім, під час епідемії грипу кашель, нежить або ж хворе горло — досить серйозна причина не відвідувати навчальний заклад.

А у разі респіраторних симптомів та високої температури, потрібно йти на прийом до лікаря, зазначає Супрун. При потребі лікар може вирішити здійснити візит додому.

Дитина, що перехворіла на застуду, може бути заразною ще до двох тижнів, незалежно від того, є нежить чи кашель, чи вже ні, зазначає очільниця Мінздраву.

Пускати дитину до навчального закладу не можна, коли через хворобу дитина не може брати участь в усіх заняттях, втомлюється, потребує сну, плаксива і неактивна, коли температура більше 38 та є респіраторні симптоми.

"Якщо не впевнені, що дитина здорова — краще проконсультуватись з лікарем та керуватись його рекомендаціями", порадила Уляна Супрун.

Нагадаємо, 13 лютого Кабмін видав розпорядження, яким дозволив Уляні Супрун виконувати обов’язки керівника МОЗ.

Раніше ми писали, що Супрун розповіла, як освіта впливає на здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ