Today.ua

Стало відомо, яку зарплату отримав Зеленський за перший місяць президентства

Президенту України Володимиру Зеленському за перший місяць роботи на посаді глави держави нараховано посадовий оклад у розмірі 12 727 грн. Жодних надбавок і премій Зеленський не отримав. Після обчислення податків в сумі 2481,82 грн він отримав на руки трохи більше 10 тис. грн. Про це повідомили в Адміністрації Президента у відповідь на запит видання "Фактор".

Зазначається, що на момент складання документа зарплата Зеленського була депонована - тобто передана на зберігання. Таким чином, свою винагороду за роботу Зеленський ще не забрав. Документ підписав керівник Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації АПУ С. Кондзеля.

Напередодні в команді президента Володимира Зеленського відзвітували перед народом України за перший місяць керівництва країною.

Серед основних досягнень команда глави держави відзначила: відновлення повноцінної роботи консультаційної групи в Мінську, 16 зареєстрованих законопроектів, внесення в Раду закону про імпічмент та закону про покарання за незаконне збагачення чиновників, який передбачає конфіскацію неправомірно нажитого майна, скасування штрафів за порушення правил роботи з готівкою тощо.

Нагадуємо, Президент України Володимир Зеленський збирається переїхати з робочого кабінету на Банковій в новий офіс, який розташовуватиметься в приміщенні Українського дому на Європейській площі.

В цілому, на реалізацію задуманого виділили півроку. Але, за словами президента, терміни його переїзду безпосередньо залежать від того, наскільки вийде заощадити на будівництві. Як запевняють в команді президента, з бюджету на будівництво офісу не витратять ні копійки.

Today.ua повідомляв, що Володимир Зеленський показав журналістам свій кабінет на Банковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ