Today.ua

Стало відомо, в яких умовах лікуються від коронавіруса Зеленський і Єрмак

Президент Володимир Зеленський, у якого 9 листопада підтвердився коронавірус, знаходиться на даний час в ізольованій палаті лікарні "Феофанія". Його прес-секретар Юлія Мендель говорила про те, що глава держави буде працювати з дому, але щоб не піддавати свою сім'ю небезпеці, Зеленський від них відокремився на час хвороби. У голови Офісу президента Андрія Єрмака також підтвердився коронавірус і він знаходиться разом із Зеленським у "Феофанії", в окремій ізольованій палаті.

Радник Андрія Єрмака розповів, що в палаті президента встановлений спецзв'язок. У Єрмака такої функції немає, тільки ізольована палата. Михайло Подоляк повідомив ЗМІ, що у президента і у глави ОП стандартний графік роботи. Між собою вони не бачаться, а спілкуються лише по телефону. Коронавірус в обох протікає у легкій формі.

У "Феофанії" навіть є обладнаний спеціальний кабінет, в якому президент може проводити наради.

"Єдине обмеження - це ізоляція, нікого немає поруч. Тобто, ніхто з помічників не знаходиться біля президента або біля голови Офісу, вони знаходяться в комунікаційному офлайні", - розповів радник Андрія Єрмака.

Всі працівники Офісу президента регулярно здають тести. У середу, 11 листопада, стало відомо, що коронавірусом заразився глава Верховної ради Дмитро Разумков. Раніше СOVID-19 підтвердили у заступника голови ОП Юлії Ковалів. Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель в останній раз здавала тест на СOVID-19 7 листопада, і результат був негативний.

Раніше повідомлялося, що від коронавіруса в лікарні померла теща екс-президента України Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ