Найдорожчими українськими регіонами за вартістю борщу станом на початок березня 2019 року стали Закарпатська та Харківська області, а також Київ. Про це написав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, виходячи з актуальних цін на продукти.
Він зазначив, що на Закарпатті на приготування страви доведеться витратити 109,1 грн, на Харківщині - 105,1 грн, а в Києві - 105,7 грн.
За словами Дорошенка, експерти Асоціації підрахували вартість таких інгредієнтів: 600 г свинини, по 500 г картоплі і буряка, 300 г капусти, по 200 г моркви, цибулі та сметани, три столових ложки томатної пасти, чотири літри питної води, а також лавровий лист, сіль і перець.
"Як виявилося, на початок березня 2019 року найдорожче зварити борщ в Закарпатській області. Там він обходиться в 109,1 грн. А найдешевший буде в Тернопільській області - 91,8 грн. Різниця у вартості становить 17 грн, або 19%", - зазначив Дорошенко.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, станом на початок березня, найдорожчі бутерброди із вареною ковбасою були на Луганщині (77 грн), а найдешевші – у Черкаській області (62,1 грн). За даними підрахунками, для приготування 12 бутербродів потрібен батон вагою 500 грам, варена ковбаса – 400 грам, вершкове масло – 100 гр.