Today.ua

Стало відомо, скільки кримчан голосуватимуть на виборах в Україні

Станом на 25 березня кількість українців з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, які зареєстрували зміну виборчої адреси та голосувати на виборах президента на материковій частині України, становить 5 528 осіб. Про це повідомляє прокуратура АРК з посиланням на дані Державного реєстру виборців.

Повідомляється, що найбільше кримчан - 1 826 - зроблять свій вибір у Києві. Ще 696 осіб проголосують у столичному регіоні. 412 громадян голосуватимуть на Херсонщині, 411 осіб віддадуть свої голоси за кандидата у межах Львівської області та ще 290 українців з Криму вкинуть бюлетені у Дніпропетровській області.

"Кримчани – це українці, які на рівних умовах зможуть взяти участь у виборах президента України", - підкреслюється у повідомленні відомства.

Нагадаємо, раніше ми писали, що лише 44% переселенців з Донецької, Луганської областей та окупованого Криму мають намір брати участь у президентських та парламентських виборах.

Також ми розповідали про процедуру реєстрації внутрішньо переміщених осіб, які збиралися голосувати на виборах президента України, які відбудуться вже завтра, 31 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ