Today.ua

Стало відомо про стан здоров'я хворого на коронавірус Петра Порошенка

Лідер "Європейської солідарності" і екс-президент Петро Порошенко, який 29 вересня отримав позитивний тест на коронавірус, продовжує перебувати в лікарні і отримує комплексне лікування. У політика двостороння пневмонія, його стан на даний момент важкий. За словами дружини Марини Порошенко, показники крові Петра Олексійовича погіршилися. Лікарі ніякі прогнози поки не роблять.

"У нього (Порошенко, - Ред.) - двостороннє запалення легенів. На жаль, погіршився стан крові - вона дуже густа. Лікарі навіть не можуть взяти її на аналіз, щоб промоніторити стан і подивитися хід хвороби", - розповіла Марина Порошенко.

У бесіді з журналісткою Яніною Соколовою екс-перша леді додала, що коронавірус підхопила і одна з дочок родини Порошенко - 20-річна Євгенія Порошенко. Дівчина переносить хворобу легко, госпіталізації не потребує.

"Женя - молода дівчина, і безумовно вона переносить ковід набагато легше. Спалахи температури у неї добре знімаються жарознижувальними засобами", - розповіла Марина Порошенко.

У Петра Порошенка є супутнє захворювання - цукровий діабет. За словами медиків, коронавірус найбільш небезпечний саме для чоловіків старшого віку, особливо тих, хто має зайву вагу і хронічні хвороби. Порошенко нещодавно помітно схуд, але все-одно його хвороба протікатиме не так легко, як у абсолютно здорових людей.

Відомо, що за кілька днів до свого захворювання Петро Порошенко їздив по областям України, і як раз побував в Сумській області і на Дніпропетровщині, де спілкувався з виборцями. Можливо, десь в поїздці він і підчепив коронавірус, хоча весь час знаходився в захисній масці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ