Today.ua

Співвласник “Нової пошти“ поскаржився на те, що нова влада “ускладнює життя“

Співвласник "Нової Пошти" В'ячеслав Клімов слідом за власником "Розетки" заявив, що окремі законодавчі ініціативи нової української влади "ускладнюють життя мільйону українських підприємців". Таку думку співвласник "Нової Пошти" висловив вчора, 4 жовтня, під час зустрічі компаній-членів Американської торгової палати, Європейської бізнес асоціації та Союзу українських підприємців.

"Замість боротьби в тіньовій економіці дуже багато законодавчих ініціатив намагаються ускладнювати життя багатьом малим підприємцям", - заявив Клімов.

За його словами, станом на лютий 2019 року в Україні налічується 572 тисяч ФОПів другої групи і 479 тисяч ФОПів третьої групи.

"Тобто ми говоримо про мільйон підприємців, яким ми ускладнюємо життя. Коли ми говоримо про цифрові РРО, забувають сказати, що Z-звіти будуть паперовими, що вони будуть звітувати до податкової, що підриває саму суть спрощення системи", - заявив співвласник "Нової пошти".

Слід зазначити, що багато користувачів соцмереж висловили обурення з приводу того, що "Нова пошта" так активно протистоїть законопроекту.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада проголосувала одразу за два знакових законопроекти. Вони стосуються заборони на накладені платежі під час відправлень посилок поштою.

Зокрема, це законопрокт №1053-1 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, а також №1073, який по суті доповнює попередній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ