Соковиті курячі стегенця - це чудове доповнення до будь-якого гарніру. Готується курка швидко, головне правильно замаринувати м'ясо, щоб воно не вийшло сухим. Ми розповімо, в яких інгредієнтах найкраще тушкувати стегенця, щоб у вас вийшла і пікантна підлива, і ніжне м'ясо.
Курячі стегенця у вершковому соусі
Інгредієнти:
- курячі стегенця - 800 г;
- рослинна олія – 5 г;
- вершкове масло – 5 г;
- вершки чи сметана – 80 г;
- молоко – 90 г;
- творог – 100 г;
- сіль - щіпка;
- мелений перець – за смаком;
- гірчиця або кавказька аджика – 1 столова ложка;
- спеції – за смаком (гранульований часник, паприка, куркума, приправа до курки тощо);
- соєвий соус – за смаком.
З курячих стегон заздалегідь зніміть шкіру, видаліть зайвий жир, промийте м'ясо, просушіть серветками і розріжте на половинки.
В окремій тарілці змішайте спеції.
Натріть курячі стегенця сумішшю приправ з усіх сторін.
Поставте пательню на середній вогонь, додайте олію та вершкове масло.
Коли сковорідка добре розігріється, викладіть курку. Обсмажуйте стегенця до золотистої скоринки з кожної сторони протягом 3-5 хвилин.
Зменшіть вогонь, вилийте на сковороду молоко, додайте вершки та творог. Це і буде наш вершковий соус, який подарує м'ясу ніжну текстуру та приємний присмак. Розмішайте вершки із творогом до однорідної текстури.
Тушимо курячі стегенця у соусі під закритою кришкою на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.
Подаємо страву на обід або вечерю у гарячому вигляді з будь-яким гарніром, присипавши зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжного кролика у сметанному соусі.