Соковиті голубці з нестандартною начинкою: рецепт популярної страви за бабусиним рецептом

Автор: Лобанова Єлизавета

Голубці готують багато господинь, але крім традиційного рецепту з рисом і м'ясом, є безліч інших варіацій цієї страви. Дуже смачні голубці виходять з начинкою з гречки. До того ж, страві можна додати оригінальну форму, загорнувши листя капусти у формі равлика. Готуються такі голубці досить швидко і просто. Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом цієї ніжної страви, і порадувати своїх рідних апетитним обідом або вечерею.

Соковиті голубці з нестандартною начинкою: рецепт популярної страви за бабусиним рецептом  - today.ua

Рецепт голубців з гречкою

Інгредієнти:

  • Капуста - 1 шт.
  • Куряче філе - 500-600 г
  • Гречана крупа - 150 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Рослинна олія - 30 мл

Соковиті голубці з нестандартною начинкою: рецепт популярної страви за бабусиним рецептом

Для початку готуємо начинку для наших голубців. Варимо до готовності гречку, обсмажуємо на сковороді цибулю з тертою морквиною.

Потім робимо курячий фарш, або беремо готовий з магазину. Змішуємо фарш з обсмаженими овочами і гречкою, солимо і перчимо за смаком. З приправ краще за все використовувати прованські трави, сушений часник і суміш трьох перців. Додайте у фарш з овочами для ніжності смаку ложку сметани і ще раз все добре перемішайте.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Капусту розділіть на листя і розріжте кожен листок навпіл уздовж прожилки, видаливши при цьому жорстку частину. Уздовж великого краю листка викладіть фарш, потім скрутіть кожен капустяний лист трубочкою, а потім равликом.

Для заправки необхідно змішати в гарячій воді томатну пасту зі сметаною, борошном, цукром, і трохи посолити.

Тепер можна викладати наші голубці у форму, зверху обов'язково залити їх соусом, накрити фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Готувати страву потрібно при температурі 180°С, після чого прибрати фольгу, вимкнути духовку і залишити там голубці ще на 15-20 хвилин.

Страва готова! Перед подачею на стіл голубці можна прикрасити зеленню і сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні голубці без капусти в борошні.