Смачний холодець на Великдень: рецепт пікантної страви з ароматними травами

Автор: Лобанова Єлизавета

Холодець - святкова страва на столах багатьох українців. На Великдень багато хто захоче приготувати цю страву, і комусь це доведеться робити вперше. Щоб холодець вийшов пікантним і нежирним, ділимося з вами простим рецептом цієї складної, на перший погляд, страви. Ви можете обрати м'ясо за смаком, але краще за все брати для холодця свинину і яловичину.

Смачний холодець на Великдень: рецепт пікантної страви з ароматними травами  - today.ua

Рецепт холодця з ароматними травами

Інгредієнти:

  • яловича гомілка — 1 шт.;
  • свинячі копитця — 2 шт.;
  • часник — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • чебрець сушений — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 щіпка;
  • перець чорний — 1 ч. л.;
  • зелень — за смаком.

Смачний холодець на Великдень: рецепт пікантної страви з ароматними травами

В холодець для більш насиченого смаку можна додавати свинячу шкіру або будь-які інші частини свинячої туші. Гомілку та інше м'ясо потрібно заздалегідь розрубати. Усе м'ясо потрібно добре промити і покласти у велику каструлю.

Залийте м'ясо водою і поставте варитися на середній вогонь. Коли на поверхні води з'явиться піна, зніміть її за допомогою ложки. Бульйон повинен кипіти не менше години.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Почистіть цибулю, моркву і селеру. У моркву застроміть гвоздику, а селеру розламайте навпіл. Киньте овочі в каструлю і варіть все як мінімум 4 години.

Коли бульйон звариться, викиньте з нього всі овочі, приберіть жир і витягніть м'ясо. Візьміть каструлю поменше і процідіть в неї бульйон через марлю або дрібне сито.

Дрібно наріжте зубчики часнику, покладіть у бульйон і розмішайте. Посоліть відвар, дайте м'ясу охолонути, і очистіть від кісточок. Потім поріжте м'ясо на шматочки, і поступово викладайте всі шматочки в бульйон.

Перемішайте холодець, перелийте його в плоскі тарілки і поставте в холодильник. Такий холодець застигає навіть без желатину.

Перед подачею наріжте холодне квадратиками або ромбиками і подавайте до столу з гірчицею, хроном або аджикою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати голубці з грибами і сиром в пекінській капусті.

Головне