Котлети з брокколі — це не тільки смачна та ситна, а ще й дуже корисна страва. Такий варіант обіду оцінять як вегетаріанці, так і м'ясоїди, адже котлети виходять дуже ніжними та поживними.
Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- брокколі - 300 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- яйця - 2 шт.;
- манка - 2 ст. л.;
- пшеничне борошно - 1,5 ст. л.;
- сіль - за смаком;
- рослинна олія - 2 ст. л.
Як приготувати котлети з брокколі: покроковий рецепт
Спочатку промийте брокколі під проточною водою, а потім дрібно наріжте. Блендер використовувати не варто, інакше суміш для котлет буде надо рідкою.
Цибулю дрібно наріжте в додайте до броколі.
Також додайте до суміші яйця та манку, перемішайте, додайте трохи солі. Додайте борошно, ще раз ретельно перемішайте та залиште на 20 хвилин.
Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, який попередньо треба змастити рослинною олією. Надайте котлетам пласкої форми і поставьте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте протягом 30 хвилин — по 15 хвилин з кожного боку.
Якщо ви хочете, щоб ваші котлети підрум'янилися з двох боків, через 15 хвилин після початку запікання, переверніть їх.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт вітамінного салату з редису і зелені.