Мазурики по-волинськи – соковита та смачна страва української кухні. Їх найчастіше готують з індички – вироби виходять смачнішими за традиційні котлети.
Волинські мазурики – це гаряча м'ясна страва, яка на вигляд нагадує м'ясні палички із фаршу. Їх смажать у паніровці на сковороді. Мазурики мають хрумку скоринку і при цьому залишаються дуже соковитими всередині. Перевіреним рецептом поділилася кулінарний блогер Вікторія Попін. Вона порадила додати в начинку сир, щоб вони вийшли ще смачнішими.
Інгредієнти
Щоб приготувати мазурики по-волинськи, вам знадобляться:
- 800 г курячого або індичого фаршу;
- 50 г вершкового масла;
- 200 г сиру моцарелла;
- яйце;
- панірувальні сухарі;
- сіль та перець за смаком;
- олія для смаження.
Приготування
Мазурики готуються просто. Потрібно змішати фарш із розтопленим вершковим маслом і 30 г панірувальних сухарів. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком. Можна за бажанням додати сухий часник.
Наріжте моцареллу шматочками і сформуйте мазурик, який схожий на човник. Далі занурте виріб у збите яйце, а потім обваляйте у панірувальних сухарях.
Популярні зараз
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Посмотреть эту публикацию в InstagramУ сковороду з антипригарним покриттям влийте достатньо рафінованої олії. Викладайте мазурики – вони мають бути більш ніж наполовину покриті маслом. Обсмажуйте на середньому вогні.
Готові вироби потрібно викласти на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Готово!
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Мазурики по-волинськи подають гарячими. Вони ідеально поєднуються з будь-яким гарніром, а також із салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Раніше повідомлялося про два інгредієнти, які не можна додавати у фарш, щоб не зіпсувати котлети.