Сливи і персики можна їсти не всім: медики розповіли про шкідливі властивості фруктів

Автор: Лобанова Єлизавета

Липень - розпал багатьох сезонних фруктів, серед яких персики та сливи. Не всі знають, що ці плоди можуть бути як дуже корисними для нашого організму, так і нести шкоду. Давайте дізнаємося, кому і в яких випадках слід відмовитися від цих фруктів на користь інших.

Сливи і персики можна їсти не всім: медики розповіли про шкідливі властивості фруктів  - today.ua

Для здорової людини денна норма персика становить 600 г плодів. Однак, це досить багато. Тому людям з певними проблемами цей фрукт не підходить для щоденного раціону в такій кількості.

За словами медиків, у складі кісточок слив та персиків міститься шкідлива речовина, яка може загострити хронічні захворювання або призвести до розладу ШКТ. Персики протипоказані людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, цукровим діабетом і хронічними діареями.

Сливи і персики можна їсти не всім: медики розповіли про шкідливі властивості фруктів

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Сливи є відмінним джерелом калію, але і ці фрукти можна вживати не всім. З обережністю до слив слід ставитися людям зі схильністю до діареї та інших порушень роботи ШКТ, при ожирінні дозволено вживати не більше 10 слив або чорносливу в день, оскільки це калорійний продукт. Жінкам у період лактації сливи можуть спровокувати розлад травлення у дитини.

Також сливи не можна їсти при цукровому діабеті, подагрі та ревматизмі. Не можна давати сливи у великих кількостях дітям, так як це може викликати біль у животі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сливи і персики можна їсти не всім: медики розповіли про шкідливі властивості фруктів

Раніше повідомлялося, в який час доби найкорисніше вживати фрукти і ягоди, і що категорично не можна їсти натщесерце.

Головне