Today.ua

Ситний та наваристий: рецепт Слобожанського борщу з фрикадельками

Кожен регіон України славиться своїм рецептом борщу. Наприклад, на Слобожанщині (Сумська та Харківська області) готують ситний борщ із фрикадельками. Цей рецепт зараз стане в пригоді, враховуючи нинішню ситуацію в країні. У разі відключення світла та неможливості приготувати або розігріти кілька страв – Слобожанський борщ стане чудовим варіантом, щоб наїстись з однієї тарілки.

Слобожанський борщ із фрикадельками – рецепт

Перед приготуванням буряки потрібно замочити на ніч, а потім окремо відварити до готовності. Або ж можна використовувати консервовану квасолю.

Складові:

На борщ:

На фрикадельки:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо ставимо варитись, після закипання води, кип'ятимо м'ясо приблизно п'ять хвилин. Перший бульйон зливаємо, додаємо чисту воду і ставимо варитися м'ясо приблизно на дві години.
  2. Моркву та буряк натерти на тертку, а цибулю дрібно нарізати.
  3. Цибулю відправляємо на розігріту з олією сковороду, тушкуємо кілька хвилин і додаємо морквину. Додаємо пару ложок томатної пасти та знімаємо з вогню.
  4. В іншій сковороді обсмажуємо на олії буряки, додаємо трохи бульйону та оцет. Для солодощі можна додати трохи цукру.
  5. Через дві години в бульйон додаємо нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю - варимо 10 хвилин. Додаємо цибулю, моркву та буряк, дрібно нарізаний часник та спеції.
  6. Додаємо квасолю та варимо 10 хвилин.
  7. Для приготування фрикадельок: змішуємо фарш зі сметаною, яйцем та спеціями.
  8. Додати до борщу за 15 хвилин до готовності.
  9. Подавати Слобожанський борщ гарячим зі сметаною, зеленою цибулею, хлібом та салом.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також приготувати млинці зі вчорашньої гречки – рецепт ситної страви на сніданок чи обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ