Дієтологи нагадують, що сніданок — це найважливіший прийом їжі, тому його не рекомендується пропускати. Фахівці радять віддавати перевагу здоровій їжі. Найбільш корисна — як для контролю ваги, так і для серцево-судинної системи — середземноморська дієта. Також важливо приймати їжу не поспішаючи. Люди, які швидко поглинають їжу, частіше важать більше тих, хто їсть повільно. Справа в тому, що другі швидше відчувають почуття насичення.
Дієтологи радять рахувати до десяти, перш ніж покласти в рот наступну порцію їжі. До речі, вже навіть розробили спеціальну вилку з датчиком, який відстежує швидкість прийому їжі. Якщо вона дуже велика, вилка починає вібрувати і блимати.
Рекомендується також відмовитися від великих тарілок. Виявляється, у тих, хто користується таким посудом, підвищується ризик переїдання, адже мозок неадекватно оцінює розмір порцій. А якщо приймати їжу повільно, та ще й з маленької тарілки, людина не буде накопичувати зайві кілограми. Сприяють переїданню перегляд телевізора і читання, тому під час сніданку, обіду та вечері важливо зосередитися на прийомі їжі і ні на що не відволікатися.
Раніше лікар-дієтолог Наталія Самойленко назвала п'ять найкращих продуктів, які варто їсти на сніданок.