Алкоголь сам по собі є шкідливим для здоров'я людини, але якщо його вживати з певною закускою, то можна зменшити негативні наслідки після гучної вечірки. Деякі ж закуски навпаки посилюють шкідливий вплив алкоголю на організм.
Так, гастроентеролог Олексій Парамонов розповів про небезпеку вживання алкоголю в поєднанні з фруктами. Медик зазначив, що організм людини в першу чергу переробляє глюкозу, яка міститься в фруктах, а тільки потім вже починає переробку спирту.
Найбільш небезпечним "тандемом" експерт назвав алкоголь і мандарини. При такому поєднанні, за словами Парамонова, швидкість всмоктування алкоголю в кров може збільшитись одразу в декілька разів, через що людина буде швидше п'яніти. Але є і їжа, яка навпаки уповільнює всмоктування алкоголю в кров. В даному випадку мова йде перш за все про жирні страви - м'ясо або майонезні салати.
"Якщо стоїть завдання п'яніти повільніше, то закушувати треба чимось жирним, наприклад, олів'є", - порадив медик.
Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я розповіли, чи допомагає вживання алкоголю у боротьбі з коронавірусом.