Вже зовсім скоро розпочнеться дачний сезон, а деякі українці разом зі своїми родинами виїжджатимуть на дачу вже у ці вихідні - на Великдень. Саме тому час пригадати правила зберігання продуктів на дачі, щоб вони не встигли зіпсуватись.
Продукт, який псується швидше за все - свіжа зелень. Для того, щоб кріп, петрушка, базилік довго зберігали стан "щойно зірваних з грядки", після миття зелені треба відрізати стебла під кутом 45 градусів (так збільшиться площа поглинання стеблами вологи), а потім поставити пучок зелені в стакан з водою, обернути вологою марлею, а зверху - поліетиленовим пакетом. Зберігати стакан із зеленню рекомендується на нижній полиці холодильника.
А ось редиску рекомендується зберігати в скляній банці. Помийте редиску, обріжте хвостик і місце зростання бадилля, складіть редис в скляну банку, додавши туди трохи води. Закрийте банку капроновою кришкою або щільно загорніть фольгою.
Помідори теж дуже швидко псуються як при кімнатній температурі, так і в холодильнику. Для більш тривалого зберігання ретельно висушіть плоди і кожен окремо оберніть в газету. Покладіть помідори в поліетиленовий пакет і приберіть їх в ящик для овочів. Слідкуйте, щоб під час зберігання газета залишалася постійно сухою, а при необхідності замініть її на нову.
Щоб "продовжити життя" огіркам, ретельно висушіть їх та складіть в пакет, але не зав'язуйте його. Залишивши пакет відкритим, ви забезпечите доступ повітря до огірків.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про ТОП-6 неїстівних речей, які варто зберігати в холодильнику.