Яйця в щоденному раціоні – зовсім не гастрономічний нонсенс, як іще недавно стверджували дієтологи. Всупереч існуючому стереотипу, що яйця потрібно їсти не частіше, ніж раз-двічі на тиждень, насправді, цей продукт дуже корисний для нашого організму. І як усяка корисна річ, вимагає частішого вживання. Адже вони – незамінне джерело чистого білка.
Отже, що станеться з нашим організмом, якщо ми будемо вживати цей продукт щодня?
Яйця допоможуть зберегти гостроту зору
Виявляється, цей природний продукт містить у великій кількості лютеїн – речовину, що сприяє гостроті і ясності зору. Якщо в організмі її не вистачає, можуть виникати запальні процеси, які призводять до патології органів зору і втрати його гостроти.
Яйця допомагають краще засвоювати кальцій
Яйце – це справжнє джерело вітаміну D. Одне яйце його містить приблизно стільки ж, як ложка риб'ячого жиру. А вітамін D, як відомо, допомагає засвоювати кальцій, який зміцнює кістки.
Популярні зараз
Бензин в Україні у грудні може подорожчати на 9%, - НБУ
Кабмін передумав запроваджувати економічне бронювання від мобілізації, - нардеп
Умєров оголосив про продовження мобілізації на 2025 рік
Більшість українців підтримали підвищення військового збору, – опитування
Сприяють росту і зміцненню волосся
Вітамін В12, яким рясніють яйця, зміцнює волосся та робить міцнішою і красивішою нашу шкіру. Втім, зовнішній вигляд шкіри – це наслідок здорової печінки, яка отримує з яєць фосфоліпіди. А фосфоліпіди – це своєрідні чистильники печінки, що виводять їх неї токсини.
Яйця сприяють схудненню
Якщо їсти їх щодня на сніданок, вони сприяють схудненню. Яйце, з'їдене на сніданок, дає відчуття ситості на цілий день. Завдяки цьому довго не хочеться їсти, і запускається процес схуднення.
Знижується ризик ракових захворювань
Яйця містять в собі чималу концентрацію холіну – речовини, що знижує ймовірність виникнення онкозахворювань. Зокрема, вже доведено, що яйця сприяють профілактиці раку молочної залози.
Нагадаємо, у нас ви також можете дізнатися, яка різниця між білими і коричневими яйцями, і які з них корисніше вживати.