Вже цієї неділі, 19 квітня, православні християни відзначатимуть Великдень - одне з найголовніших релігійних свят. І хоч цього року святкування Великодня буде трохи незвичним - в умовах карантину - українські родини все ж збиратимуться за сімейним столом, тому слід приділити увагу тому, що приготувати на 19 квітня.
Традиційно у Великдень на столі насамперед повинні стояти ті продукти, які напередодні ви поклали у кошик, щоб освятити під час богослужіння в церкві. Цього року освятити паски та інші продукти українцям пропонують самостійно, не виходячи з дому.
Традиційно в кошик клали крашанки, щось з молочних продуктів (сир, масло), сіль і хрін. Не забороняється також шматочок ковбаси, шинки або м'яса. Куштувати в першу чергу треба освячені продукти, а потім можна вже їсти страви зі звичайного столу.
На столі у Великдень обов'язково має бути якась м'ясна страва - холодець, ковбаса, порося з хроном або запечена рулька. Відомий український етнограф і письменник Олекса Воропай у своїй книзі "Звичаї українського народу" писав, що в Чистий четвер селяни кабана кололи, тому що на Великдень треба було готувати м'ясні страви.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, раніше ми розповіли, якою буде погода у Великдень.