Напередодні 8 березня українські господині задаються питанням, які страви приготувати для святкового столу. Ми пропонуємо здивувати гостей смачним та поживним салатом, який можна зробити у формі вісімки, і він стане родзинкою на вашому святковому столі.
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- сайра консервована або горбуша - 1 банка (240-250 г);
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- лимонний сік - 2 ч. л.;
- цукор - 1 щіпка;
- твердий сир - 80 г;
- яйце - 3 шт.;
- майонез - 4 ст. л.
Як приготувати салат з рибою на 8 березня
Консервовану сайру або горбушу розімніть виделкою. Яйця треба зварити вкруту та почистити. Цибулю дрібно поріжте, посипте щіпкою цукру, додайте трохи лимонного соку та трошки відіжміть рукою, щоб прибрати гіркоту.
Одне яйце дрібно наріжте, інші два поки не чіпайте. Сир натріть на терці. Змішайте рибу, цибулю і сир, додайте майонез.
Викладайте салат на блюдо навколо двох склянок різного діаметру у вигляді вісімки.
Отриману вісімку прикрасьте жовтками і білками, що залишилися від варених яєць.
Обережно дістаньте склянки. Можна також прикрасити вісімку зверху зеленню та кукурудзою.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт рульки в темному пиві до 8 березня.