Напередодні 8 березня українські господині задаються питанням: що подати до святкового столу? Курка та качка досить часто стають головною стравою на столі, тому інколи хочеться придумати щось цікавіше. Ми пропонуємо приготувати рульку в темному пиві - ця страва точно прийдеться до смаку як жінкам, так і чоловікам, до того ж готувати її зовсім не складно.
Вам знадобиться:
- рулька свиняча - 1,5-2 кг;
- часник - дві головки;
- цибуля - 1 шт.;
- пиво темне - 1 л;
- сіль, гвоздика, кардамон, бадьян, лавровий лист, перець чорний, перець чілі, розмарин, імбир, інші спеції - за смаком.
Для глазурі, завдяки якій скоринка рульки буде дуже хрусткою:
- мед - 2 ст. л.;
- соус теріякі - 3 ст. л.;
- каррі - 1 ч. л.;
- паприка - 2 ч. л.
Як приготувати рульку в темному пиві
Часник треба почистити та посолити, потім додати до нього імбир та перемішати все. В рульці зробіть дрібні надрізи і встроміть в них часник.
Потім візьміть цибулю, вставьте по її боках гвоздику і трохи підсмажте на вогні, щоб вона надала бульйону аромату. Вилийте пляшку темного пива в каструлю, додайте чебрець, розмарин, чілі, бадьян, кардамон, лавровий лист і запашний перець. Залийте рульку пивом і варіть на мінімальному вогні дві з половиною години.
Після цього рульку треба змастити медовою глазур'ю і поставити в духовку ще приблизно на півтори години.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати ліниві голубці нашвидкуруч.