Today.ua

Що буде з організмом, якщо їсти м'ясо кожного дня

М'ясо містить велику кількість білка, дефіцит якого негативно впливає на наше здоров'я. Крім того, м'ясо вважається багатим джерелом вітаміну В12, який надзвичайно важливий для нормального функціонування багатьох органів і систем. Однак, чи є м'ясо незамінним в раціоні, і що буде з організмом, якщо відмовитися від цього продукту? За словами медиків, кожен повинен вибрати для себе безпечну дозу м'яса, щоб не нашкодити організму.

Користь м'яса для здоров'я

Найціннішим джерелом мікроелементів і вітамінів серед усіх сортів м'яса є яловичина. У ній міститься велика кількість фолієвої кислоти, яка особливо корисна вагітним жінкам. Також м'ясо корови очищає кров і підвищує її згортання, зміцнює кістки, нервову систему (завдяки фосфору).

Свинина містить величезну кількість вітамінів групи В, арахідонову кислоту та селен, які є природними "антидепресантами". Якщо ви алергік, то найбезпечнішим м'ясом для вас є кролик. Білок в м'ясі кролика засвоюється на 96% (для порівняння, білок з яловичини засвоюється лише на 60%). Якісне куряче м'ясо містить велику кількість лінолевої кислоти, яка сприяє зміцненню імунітету, глютамин в курці нормалізує роботу нервової системи, а ніацин підтримує роботу серця і нормалізує рівень холестерину.

Індичка - низькокалорійний дієтичний продукт, який легко засвоюється за рахунок невеликого вмісту нерозчинних жирів. Це м'ясо містить багато калію, фосфору і не викликає алергію. Багато людей люблять качку, але вважають це м'ясо дуже жирним. Це дійсно так, але невелика кількість цього продукту в раціоні сприяє виведенню з організму канцерогенів, поліпшенню стану шкіри і зміцненню нервової системи. Тому, якщо в міру, то м'ясо качки також дуже корисне. Надмірна його кількість може підвищити холестерин, спровокувати захворювання печінки і ШКТ.

Скільки можна їсти м'яса в день

Європейські медики рекомендують дорослій здоровій людині вживати червоне м'ясо не частіше 3 разів на тиждень, і не більше 125 грамів за один прийом їжі. Така норма буде цілком безпечною, і наситить організм білком. В інші дні додавайте в раціон страви з риби, птиці, овочів. Крім того, потрібно щодня вживати й інші білкові продукти, щоб ваш раціон був повноцінним.

Кому шкідливо їсти м'ясо

Надмірне вживання м'яса призводить до підвищення рівня холестерину в крові, тому людям з проблемами ШКТ і серцево-судинними захворюваннями варто менше їсти м'яса.

Якщо у вас є зайва вага, тоді від червоного м'яса потрібно взагалі відмовитися, а віддати перевагу білим сортам м'яса. В червоному м'ясі багато насичених жирів, які при нагріванні до того ж трансформуються в шкідливі канцерогенні речовини.

Проблеми зі здоров'ям провокують синтетичні добавки, консерванти, підсилювачі смаку, які у великих кількостях присутні в ковбасах і сосисках. Якщо ви їсте натуральне відварне, або тушковане м'ясо, тоді його шкода значно мінімізується. Однак, і в домашніх господарствах тварин нині активно годують гормонами і антибіотиками, і вживаючи таке м'ясо, в ваш організм потрапляють всі ці речовини.

Раніше повідомлялося, чи можна щодня вживати яйця, і які протипоказання має цей продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ