Today.ua

Що станеться з організмом, якщо пити каву натщесерце щодня

Кава — найпопулярніший напій у світі, з якого починається ранок більшості людей. Багато хто звик не снідати, але ритуал пиття ранкової чашечки кави пропустити набагато складніше. Ніщо так не бадьорить зранку і не піднімає настрій, як чашечка запашної кави. Однак, слід знати про те, що кава натщесерце може бути шкідливою для вашого організму. Дізнайтеся, чому.

За словами медиків, каву треба пити тільки після повноцінного сніданку. Вживання цього напою на голодний шлунок дратує стінки кишечника, що провокує спазми в шлунку і печію. І справа тут не в кофеїні. У каві міститься велика кількість хлорогенових сполук, що сприяють виробленню надмірної кількості соляної кислоти у шлунку. Це й стає причиною ранкового дискомфорту, навіть після однієї безневинної чашечки кави.

Споживання кави натщесерце щодня може закінчитися для вас гастритом. Печінка і підшлункова залоза також не зрадіють, якщо ви прокинетеся і відразу заллєте в себе каву.

Щоб цього не сталося, намагайтеся пити каву після їжі. Не шкідливо випивати 1-2 чашки кави в день, тільки не на голодний шлунок. Ранок краще почати зі склянки теплої води з лимоном, або без. А кава почекає ще якихось півгодини-годину, поки ви що-небудь перекусите і трохи наситите організм.

Багато людей п'ють вранці каву з молоком, думаючи, що такий напій менш шкідливий натщесерце. Однак, це міф. Молоко дійсно знижує дозу кофеїну, однак такий напій все одно буде дратувати ваш шлунок. Каву з молоком також краще пити після сніданку.

Для тих людей, які страждають від підвищеної кислотності, без молока каву і зовсім краще не пити. При цьому, намагайтеся вживати більше води протягом дня, так як кава "висушує" організм.

Раніше повідомлялося, як потрібно правильно готувати каву, а який спосіб вважається найшкідливішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ